Parkinson-kórban a rendszeres mozgás nagyon fontos

Parkinson-kórban nemcsak a mozgáskivitelezés válhat lassabba, hanem a finom mozgások és a járás is nehézkesebb lehet. A megfelelő gyógyszeres kezelés mellett éppen ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a rendszeres mozgásra.

A mozgásterápia több szempontból is jótékony hatású. A rendszeres testmozgás nemcsak a fizikai teljesítményt, az állóképességet képes javítani, hanem az ügyetlenséget is csökkentheti, illetve megelőzheti a komolyabb járászavar és testtartási problémák kialakulását is.

Általánosságban is javasolt a napi mozgásmennyiség növelése. Naponta 20-30 perces sétálás, kertészkedés mellett az úszás, biciklizés, táncolás vagy jóga is jótékony hatású. Szintén növelheti az állóképességet, ha a tévé nézés során a reklámok alatt rendszeresen tornázunk. Az egyensúly- és ügyességfejlesztésben hasznos eszköz lehet egy játékkonzol beszerzése is. A konzolokhoz számos táncoktató, sportot imitáló vagy mozgásos játék program szerezhető be. Ráadásul a mozgásérzékelővel kiegészített programok használatával visszajelzést kaphatunk mozgásteljesítményünkről és ügyességünkről.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

advanced-floating-content-close-btn