Távkonzultáció

A távkonzultációs és távtanácsadás szolgáltatásunk azon gondozott pácienseink számára nyújt segítséget, akik a magánrendelést nem tudják vagy a jelen helyzetben nem  szeretnék személyesen felkeresni. Gondozott betegeink távkonzultáció segítségével könnyebben, gyorsabban és hatékonyabban juthatnak szakinformációhoz és orvosi segítséghez.

Távkonzultáció során, amennyiben az ellátás sajátosságai és orvosszakmai megítélése lehetővé teszik azt, személyes jelenlét nélkül is lehetőség nyílik

 • diagnózis és terápiás javaslat felállítására,
 • tanácsadás és konzultáció végzésére,
 • betegirányítás ellátására,
 • beutaló kiadására,
 • gondozás ellátására,
 • terápiás és rehabilitációs tevékenység elvégzésére,
 • gyógyszer felírására,
 • elektronikus vényen rendelhető gyógyászati segédeszköz felírására.

A távkonzultáció és távtanácsadás során szakmai tudásunk és orvosi tapasztalataink alapján a lehető legkörültekintőbben járunk el, azonban a távkonzultáció nem helyettesítheti a szakorvossal személyesen folytatott konzultációt, az orvosi vizsgálatot.

A távkonzultáció jellegéből adódóan bizonyos mértékben korlátozottabb lehetőségeket nyújt, mint a személyes szakorvosi vizsgálat. A távkonzultáció során ebből kifolyólag rejtve maradhatnak olyan információk, fizikai elváltozások, betegségek, amelyek ismerete a továbbiakban fontos tényezőként szerepelhet a diagnózis felállításában, illetve a gondozásban.

Amennyiben a tanácsadás során szakmailag úgy ítéljük meg, hogy a vizsgálat személyes elvégzése nélkülözhetetlen, erre külön felhívjuk a figyelmet.

A telefonos és email alapú távkonzultáció és távtanácsadás díja 20.000,- Ft/alkalom, míg a videó-alapú távkonzultáció díja 23.000,- Ft/alkalom, mely tartalmazza az elektronikus receptek kiállításának díját is. A távkonzultáció díjáról minden esetben átutalásos számlát állítunk ki, melyet PDF formátumban emailben továbbítunk az ügyfeleink részére a távkonzultációs ambuláns lap kíséretében.

A távkonzultáció során keletkező adatokat az orvosi titoktartás szabályai szerint kezeljük. Részletes adatkezelési tájékoztatónk innen tölthető le.

Távkonzultációs igényét az alábbi e-mail címre küldött elektronikus levélben kérheti: norbert.kovacsdr@gmail.com. A távkonzultáció igénybevételének feltétele az adatvédelmi irányelveink elfogadása.

Távkonzultációs nyilatkozatok

Távkonzultációt megelőzően kérjük töltse le, olvassa el és írja alá az alábbi nyilatkozatokat!

 1. Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez. Kitöltése és aláírása szükséges a távkonzultációhoz. A nyilatkozat célja, hogy a személyes adatait az egészségügyi dokumentációhoz és a számlázáshoz használhassuk. A személyes adatok felhasználását a nyilatkozatban hivatkozott törvények és rendeletek szabályozzák.
 2. Nyilatkozat távkonzultáció igénybevételéről és feltételeinek elfogadásáról. Kitöltése és aláírása szükséges a távkonzultációhoz.
 3. Felhatalmazás az EESZT rendszerben található adatok megtekintéséhez. Kitöltése és aláírása nem kötelező a távkonzultációhoz. Azonban az EESZT-ben fellelhető egészségügyi adatok korlátozott megismeréséhez való felhatalmazás a távkonzultáció hatékonyságát jelentősen javíthatja.

Kérjük az alábbi nyilatkozatokat átolvasás és aláírás után szkennelve juttassa vissza hozzánk a norbert.kovacsdr@gmail.com email címre.

Távkonzultációhoz szükséges nyilatkozatok

Amennyiben a személyes orvosi vizsgálatot szeretné igénybe venni, az alábbi oldalon jelentkezhet be.

Remote medical consultation

Our Remote Consultation Service provides assistance to our patients who can not assess our medical service or would not like to contact us personally in the present situation. Our patients can obtain specialist information and medical advice more easily, faster, and more efficiently through remote consultations.

Based on our professional knowledge and medical experience, we act as carefully as possible during the remote consultation, but the remote consultation cannot replace the personal consultation of the specialist and the medical examination fully. If, in the course of counseling, we consider that the personal examination is essential, we will draw special attention to this.

You may request your need for remote consultation by sending an e-mail to the following e-mail address: Norbert.kovacsdr@gmail.com.

The use of remote consultation is conditional on the acceptance of our privacy policies.
Please read the following statements, fill in, and subsequently send it back to us by scanning to norbert.kovacsdr@gmail.com.

Consents for remote medical consultation

The completion and signature of declarations 1 and 2 shall be mandatory for the use of the remote consultation. Declaration No 3 is optional.
Thank you

advanced-floating-content-close-btn