Technikai vívmányok a remegés ellen

Világszerte több millió ember életét keseríti meg a remegés. A betegek egy részénél a megfelelő gyógyszeres kezeléssel vagy mély agyi stimulációval a remegés csökkenthető vagy akár teljesen meg is szüntethető. Az újonnan kifejlesztett technikai eszközök azon emberek számára nyújthatnak segítséget, akiknél a gyógyszeres kezelés nem eléggé hatékony vagy pedig a mély agyi stimuláció nem alkalmazható.

Egy számítógépes operációs rendszeréről híres multinacionális vállalat mérnökei kifejlesztettek egy olyan karórát, ami a kézremegést képes átmenetileg csökkenteni. Az óra egy olyan speciális mintázatban kezd el vibrálni, ami a beteg saját remegését jelentősen csökkenti. Az órát egy „Emma” nevezetű brit grafikusnőről nevezték el, aki a remegés miatt volt kénytelen a munkáját abbahagyni.

Az utóbbi években több gyártó is elő állt olyan speciális evőeszközzel, ami a remegéssel élők önálló étkezését teszi lehetővé. Aktív 360 fokos stabilizációs technikával ezen segédeszközök képesek a folyadékok kilötykölését vagy az ételdarabok leesését csökkenteni vagy megakadályozni. A speciális motorral és érzékelővel rendelkező evőeszközhöz villa és kanál adaptálható, így egyaránt alkalmazható a levesek és a szilárd ételek elfogyasztására.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

advanced-floating-content-close-btn